קורס וידאו פתוח (MOOC) חדש בנושא המקרא לאור המזרח הקדום מוצע לסטודנטים ולציבור הרחב

בשנת הלימודים הקרובה, בר אילן תציע לראשונה קורס מקוון פתוח מסוג MOOC (Massive Open Online Course) לסטודנטים ולמתעניינים ברחבי העולם. נושא הקורס הוא המקרא על רקע המזרח הקדום, והוא יהיה זמין בשפה האנגלית, באתר EdX העולמית, החל מתאריך 25 באוקטובר. תלמידי בר-אילן יוכלו לשלב את הקורס במערכת הלימודים שלהם, ויקבלו עליו נקודות זכות.

הקורס מצולם ברמת הפקה גבוהה, ומשלב הרצאות וידאו, תמונות עשירות של ממצאים רלוונטיים רבים, מגוון פעילויות מקוונות, וצילומי שטח במוזיאון הבריטי בלונדון. זה הוא ה-MOOC הראשון שמפותח באוניברסיטת בר אילן, ומוצע ללומדים מסביב לגלובוס חינם אין כסף. הפקולטה למדעי היהדות חוברת בכך למגמות החדשות ביותר בשדה האקדמיה העולמית, שעיקרן מעבר ללמידה מקוונת איכותית, והפלת המחיצות הגאוגרפיות והתרבותיות בין לומדים ברחבי העולם.

הקורס הופק במסגרת המחזור הראשון של תוכנית חדשנית של מל"ג-ות"ת ביחד עם 'ישראל דיגיטלית', כחלק מהמאמץ להנגיש את המיטב של האקדמיה הישראלית לציבור גדול של מתעניינים ברחבי העולם.

מוזמנים להירשם כאן: