למידה מקוונת

לאור ההנחיה על איסור התכנסות וההחלטה על השבתת הלימודים בקמפוס , ומתוך דאגה לבריאותם של ציבור הסטודנטים והמרצים הוחלט להעביר את הקורסים באופן מכוון תוך שימוש במערכת ה - MOODLE באמצעות מפגש ZOOM (ניתן להורדה כאן)

מדריך לשימוש במערכת מצ"ב כאן

על מנת שנצליח להשתמש במערכת מומלץ לקרוא גם את המדריכים שצורפו באתר למידה.

מספר הנחיות לעבודה עם ZOOM (שנשלחו מהמרצים שעבדו על המערכת) :

1. כדאי להיכנס לזום דרך המודל (ולא ישירות דרך זום) כי כך ניתן לשלוח מיילים לכלל הסטודנטים.
  1. אם יש לכם יותר מקבוצה אחת של אותו קורס (לדוגמה סמינריון והרצאה ואותו הקורס בשני קודים שונים) כדאי קודם כל לעשות במודל SHARE  לשתי הקבוצות כך שאוטומטית כל פעם שתכניסו חומרים שתי הקבוצות יקבלו אותם, וכן כאשר תשלחו זימון למפגש זום, שתי הקבוצות יקבלו את הזימון.
  1. אם אתם עובדים בוידאו, כלומר, שרואים אתכם (ממליץ מאוד, משפר את איכות וחוויית הלמידה של הסטודנטים), ממליץ לבחור לעצמכם רקע מתאים - וכן תאורה מתאימה ומפרגנת.
  1. לשבת במקום שיש בו קליטה אלחוטית טובה כדי שלא יהיו ניתוקים ( מומלץ במקום הקרוב ביותר אל הראטור ) יש לשקול לחבר כבל  LAN שייתן חיבור ישיר שאינו אלחוטי (מה באופן כללי מכפיל את מהירות הגלישה!).
  1. ניתן להעלות מצגת כאשר אתם מעלים  את מצגת, כדאי שהיא תהיה הכי פשוטה (רקע לבן) כדי שיוכלו להדפיס מבלי לבזבז דיו רב.
  1. לעצור כל כמה דקות ולאפשר להם להעלות שאלות בצ'אט.
  1. לדאוג על תחילת השיעור שכל הסטודנטים יהיו על Mute (יש אופציה להשקיט את כולם עם כניסתם למערכת). אם כמה סטודנטים לא יהיו על "השקט", רעשי הרקע יפריעו לכולם.
  1. כדאי להיכנס לאתר ולאפשר להם להתחבר לשיעור 10 דקות לפני תחילת השיעור כדי שניתן יהיה להתחיל בזמן.
  1. לא לשכוח ללחוץ על record על תחילת השיעור ולהוריד את הקובץ שנוצר למחשב.
  1. לא לצאת מהמפגש בסופו, כי ההקלטה לוקחת זמן מעבר למפגש עצמו ורק כשהליך זה  הסתיים ניתן לשמור את ההקלטה.
  1. ניתן לצפות בהקלטה לפני שמעלים אותה לסטודנטים. כדאי מאוד להעלות את הקלטה דרך המודל ולא דרך היוטיוב, ביוטיוב אתם צריכים לדאוג שההקלטה תהיה פרטית על מנת שלא תחשף לצפייה לכולם וכן עליכם לדאוג להסיר אותה. במודל היא אוטומטית נחשפת רק לתלמידי הקורס וכאשר המודל נסגר לתלמידי הקורס לא ניתן לצפות בה יותר.

לתמיכה במערכת ניתן להעזר ביועצי המחשוב .