אירוע פתיחת שנה ופרידה מן הדיקן היוצא

ביום שני, כ"ח בכסלו, 22.11.21 התקיים אירוע פתיחת שנת הלימודים תשפ"ב בפקולטה למדעי היהדות.

באירוע , אליו הוזמנו כל חברי הסגל האקדמי והמנהלי של הפקולטה נפרדנו מן הדיקן היוצא, פרופ' ירון הראל.

פרופ' אמנון אלבק רקטור האוניברסיטה ופרופ' אריה רייך, סגן הרקטור נשאו דברי ברכה ופרידה

פרופ' שמואל רפאל הדיקן המכהן נזכר בנאומו בחוויות משותפות ואמר:

לאורך השנים בהן מילאת את תפקידך במסירות מרובה, ישבת באינספור ועדות, דיונים, פורומים בארץ ובחו''ל, בפקולטה ומחוצה לה – ותמיד תמיד הגעת לישיבה כשאתה מצויד בשרפרף המטאפורי. האמנת שהשרפרף נחוץ להתנהלות ארגונית בריאה. דגלת שהשרפרף (בין שהוא מציאות ובין שהוא דימוי) הוא בית גידול, הוא סטטוס מנטלי, הוא כלי מחנך לעממיות, לשוויון, להדדיות, לחברות. כי מי שיושב על השרפרף וזה שמולו יושב גם הוא על השרפרף מחויב בקשר אישונים, מחויב בבלתי אמצעי. זו הסגולה של העשייה, שמקורותיה בשרפרף הים תיכוני. זה בעצם, אולי, כל הסיפור כולו.

ופרופ' ירון הראל הדיקן היוצא ענה למברכים במילים נרגשות:

זכות גדולה זכיתי לקבל מכם את הגיבוי הגדול, העידוד והתמיכה לפעול למען הפקולטה. לך בכוחך זה, אמרתם לי, ואנחנו נחלץ חושים, לסייע לך בכל אשר תחפוץ. אינני זוכר סירוב כלשהו לבקשתי ממי מנשות ומאנשי הסגל למלא תפקיד או משימה כלשהם. אתם כתבתם מאמרים וספרים מעולים, אתם זכיתם במענקי מחקר יוקרתיים, אתם ערכתם והשתתפתם בכנסים בארץ ובחו"ל, אתם הייתם מורים מעולים וסחפתם אחריכם את תלמידיכם לרף גבוה של מצוינות.

...על יסוד האדנים שהונחו בשנים עברו, הנחנו כולנו יחד, יסודות שאני מקווה מאד כי יתבררו כאיתנים לשנים הבאות: חריצות, מצוינות, פירגון, עזרה הדדית, שקיפות, אמון, וחברות. כל מה שעשינו, עשינו באהבה ובאמונה.

את האירוע חתם ג'קי לוי, אמן ועיתונאי במופע "הסיפור הירושלמי שלי " שלא הוריד  לקהל את החיוך מהפנים.