מרכז יסלזון לחקר תולדות ישראל לאור האפיגרפיה

אודות המרכז

מרכז יסלזון לחקר תולדות ישראל לאור האפיגרפיה באוניברסיטת בר-אילן נוסד בשנת תש"ס (2000) על ידי ד"ר דוד וימימה יסלזון. מטרת המרכז היא לתמוך במגוון פעילויות הנוגעות לחקר תולדות ישראל בעת העתיקה לאור האפיגרפיה. פעילות המרכז כוללת תמיכה בהוצאת ספרים ובהכנת מחקרים לפרסום, עריכתם ותרגומם, מתן מלגות ומענקי מחקר לחוקרים ולסטודנטים מצטיינים, תיעוד, צילום וציור כתובות וממצאים אפיגרפיים והכנתם לפרסום, ארגון ותמיכה בכנסים מדעיים וערבי עיון בארץ ובחו"ל, תמיכה בהפצת עבודות מוסמך ודוקטורט וכן תמיכה בעיבוד ובטיפול בממצאים ארכיאולוגיים והכנתם לפרסום.

על התורמים

המרכז נוסד ונתמך על ידי ד"ר דוד וימימה יסלזון. לד"ר יסלזון עניין רב בעתיקות ארץ-ישראל ועתיקותיה, הוא עוקב אחר התפתחות המחקר הארכיאולוגי והאפיגראפי ומשקיע רבות בקידום המחקר והפרסום המדעי ברמה הגבוהה ביותר. לצד המרכז לחקר תולדות ישראל לאור האפיגרפיה, משפחת יסלזון הם גם המייסדים והתומכים של ספריית דוד וימימה יסלזון בהוצאת יד יצחק בן-צבי, ירושלים, המקדמת רבות את המחקר הארכיאולוגי בישראל ואת חשיפת והפצת המידע הארכיאולוגי לציבור הרחב.

הנהלת המרכז

המרכז פועל במסגרת המחלקה ללימודי ארץ-ישראל וארכיאולוגיה באוניברסיטת בר-אילן. מאז הקמת המרכז ועד שנת תש"ע עמד בראש המרכז פרופ' חנן אשל ז"ל. בשנים תש"ע-תשע"ח עמדה בראש המרכז פרופ' אסתר אשל.  מאז תשע"ט ועד היום עומד בראש המרכז פרופ' בועז זיסו.

כתובת המרכז

המחלקה ללימודי ארץ-ישראל וארכיאולוגיה ע"ש מרטין (זוס)

אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן 52900

jecfjh@gmail.com