מסכת

נפש לאסתר אומן ע"ה

נשים בעולם היהודי

הפקולטה למדעי היהדות, אוניברסיטת בר-אילן

מסכת הוא כתב עת מחקרי רב-תחומי שמשמש במה ייחודית למאמרים העוסקים באישה היהודייה ועולמה ובנשים בעולם היהודי: במקורות היהדות וביצירה היהודית לגווניה, לאורך ההיסטוריה, בארץ-ישראל וברחבי העולם.

כתב העת מהווה נקודת מפגש בין דיסציפלינות וגישות, בין דורות ועולמות, בין מוסדות אקדמיים ומחקריים ובין מרחבים רוחניים ואידיאולוגיים שונים ומגוונים כשבמוקד – שאלות עיוניות, היסטוריות ומתודולוגיות הנוגעות למקומה של האישה ביהדות ולסוגיות הנלוות לכך. כמו כן מבקש כתב העת להעלות דמויות של נשים יהודיות מן העבר שבלטו בעשייה וביצירה תרבותית, חברתית, לאומית או רוחנית.

כתב העת מסכת נוסד בשנת תשס"א ע"י פרופ' ישראל אומן, חתן פרס נובל לכלכלה, לזכר אשתו אסתר ע"ה. עד עתה ראו אור שנים עשר כרכים של כתב העת. החל מחוברת י"ב יוצא כתב העת מסכת במסגרת הפקולטה למדעי היהדות באוניברסיטת בר-אילן.

כל המאמרים הנדפסים בכתב העת מסכת עוברים תהליך שיפוט אקדמי

בין הכותבים בכרכי מסכת הקודמים: פרופ' שולמית אליצור, פרופ' יפה ברלוביץ, המלחין פרופ' אנדרה היידו, פרופ' אביעד הכהן, פרופ' חוה טורניאנסקי, פרופ' טובה כהן, פרופ' חביבה פדיה, ד"ר צבי צמרת, הרב שג"ר, פרופ' מרגלית שילה, פרופ' זיוה שמיר, פרופ' אביגדור שנאן ורבים אחרים.

עורך ראשי: פרופ' יהודה פרידלנדר    עורכת: ד"ר רבקה גולדברג

חברי המערכת: פרופ' יפה ברלוביץ, פרופ' זאב גריס, ד"ר מיכל הלד, ד"ר רות למדן, ד"ר לילך רוזנברג-פרידמן, פרופ' יעל שמש

מועצת מערכת: פרופ' שולמית אליצור, פרופ' ניצה בן-דב, פרופ' סוזן הנדלמן, פרופ' תמר וולף-מונזון, ד"ר רוני ויינשטיין, פרופ' חוה טורניאנסקי, פרופ' אוריאל סימון, פרופ' חביבה פדיה, פרופ' שמואל פיינר, פרופ' דוד רוסקיס, פרופ' איטה שדלצקי, פרופ' אביגדור שנאן

חוקרים וחוקרות מוזמנים לשלוח למערכת מאמרים העוסקים בנשים בעולם היהודי מנקודות מבט שונות ובמגוון תחומי ידע ומחקר