מתאווררים יחד : הרצאות ברוח ישראל לעת מלחמה

מתאווררים יחד באנר לאתר

הרוח היהודית שימשה מאז ומתמיד מקור לא אכזב לעידוד בעתות צרה וצוקה. התנ"ך, התפילה, התלמוד, ההגות היהודית, חקר העבר של העם והאומה והיצירה היהודית לדורותיה בספרות ובאמנות  - כל אלה עודדו את רוח העם בשעותיו המאתגרות. "מתאווררים יחד" היא סדרת הרצאות לעת מלחמה, שנוטלים בה חלק מטובי החוקרים בפקולטה למדעי היהדות. בכל הרצאה נתוודע לסוגיה מעניינת הקשורה לרוח היהודית, נתעשר, נתעודד ובעיקר נתאוורר ביחד.

מוזמנים ומוזמנות להצטרף.

"על הבדידות"

| פרופ' דב שוורץ

פרופ' דב שוורץ, חתן פרס ישראל בפילוסופיה יהודית לשנת תשפ"ג מזמין אתכם להרצאתו "על הבדידות". ההרצאה תעסוק בהגותו של הרב יוסף דוב סולובייצ'יק ב"איש האמונה הבודד", ותצביע על הפירוש המיוחד שלו לבדידות.

יום שלישי, ט' בחשוון תשפ"ד , 24.10.23

- האירוע הסתיים-

התמודדות עם משבר ואובדן באגדת חז"ל

| פרופ' ארנון עצמון

פרופ' ארנון עצמון הוא ראש החוג הרב תחומי במדעי היהדות, והתמחותו בחקר אגדות חז''ל בתלמוד. הוא מזמין אתכם להרצאתו שעניינה התמודדות עם משבר ואובדן באגדות חז''ל.

יום שלישי, ט"ז בחשוון תשפ"ד, 31.10.23

תגובה לשכול בבניין הארץ דברי הימים א ז

| פרופ' שון-זליג אסטר

פרופ' שון זליג אסטר הוא מומחה להיסטוריה מקראית והוא מלמד במחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה. הוא  מזמין אתכם להרצאתו שתעסוק בתגובה לשכול בבניין הארץ על פי ספר דברי הימים א:ז.

יום שלישי, כ"ג בחשוון תשפ"ד , 07.11.23

הרצאה מוסיקלית: אמני ישראל שרים אמונה

| ד"ר יוסף פריאל

מן הידועות הוא, שלמוסיקה כוח מרפא. ברצף ההיסטוריה היהודית ידעה המוסיקה לשמש מקור לא אכזב של עידוד, של נחמה, של תקווה ושל אמונה. ד"ר יוסף פריאל, מרצה בבית הספר ללימודי יסוד ביהדות באוניברסיטת בר-אילן, מזמין אתכם להרצאתו המוסיקלית, שבה נתוודע לממד האמוני בזמר הישראלי העכשווי.

יום שלישי, א' בכסלו תשפ"ד , 14.11.23

"על כנפי נשרים": אמנות בתי כנסת וחוסן לאומי

| פרופ' איליה רודוב

פרופ' איליה רודוב הוא ראש המחלקה לאמנות יהודית, והוא מומחה בעל שם בחקר התרבות החומרית של בתי כנסת. הוא מזמין את הציבור להרצאתו על האופן שבו האמנות היהודית בבתי הכנסת היא ביטוי לחוסן לאומי.

יום שלישי, ח' בכסלו תשפ"ד , 21.11.23

מה נעשה עם הפחד הזה? הדרכות רגשיות חסידיות בראי חקר הרגשות

| ד"ר ליאור זקס שמואלי

ד"ר ליאור זקס שמואלי היא חוקרת במחלקה לפילוסופיה יהודית ותחום התמחותה הוא הנהרה של טקסטים קבליים וחסידיים בהקשר של היסטוריה, תרבות וחקר דתות. היא מזמינה את הציבור להרצאתה בנושא: מה נעשה עם הפחד הזה? הדרכות רגשיות חסידיות בראי חקר הרגשות.

יום שלישי, ט"ו בכסלו תשפ"ד , 28.11.23

פרופ מירון חיים איזקסון

שירה בימי מלחמה

| פרופ' מירון חיים איזקסון

פרופ' מירון חיים איזקסון, משורר, סופר ומרצה לספרות עברית. מלמד במסלול כתיבה יוצרת במחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר -אילן. הוא מזמין את הציבור להרצאתו על שירה בימי מלחמה, האם השירה היא ביטוי הכרחי למצב מלחמה או שבין המלחמה לשירה קיים ניגוד קיומי מוחלט? מה ניתן ללמוד מדוגמאות ספורות בתנ״ך ובשירה העברית החדשה.

יום שלישי, כ"ב בכסלו תשפ"ד , 05.12.23