על אודות

הפקולטה למדעי היהדות – המקום ללמוד ולחקור את שורשי זהותנו ותרבותנו

10 מחלקות הפקולטה, תנ"ך, תלמוד ותורה שבעל-פה, תולדות ישראל ויהדות זמננו, לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה, לימודי המזרח התיכון, לשון עברית ולשונות שמיות, פילוסופיה יהודית, ספרות עם ישראל, אמנות יהודית, החוג הרב-תחומי במדעי היהדות, ובית הספר ללימודי יסוד ביהדות,

מזמנים מסע אינטלקטואלי בנתיבי הזמן והמרחב, במעמקי הידע ובמגוון היצירה היהודית:

300 חוקרים וחוקרות מרכיבים את הסגל,

7 זוכי פרס ישראל

החוקרים מומחים בתחומם, שמם הולך לפניהם בעולם, פרסומיהם מופיעים בכתבי-העת המובילים והם זוכים במענקי מחקר יוקרתיים. אנשי סגל הפקולטה עומדים בראש

20 מרכזים ומכוני מחקר ו-30 קתדרות; ומלמדים

1700 סטודנטים וסטודנטיות לתארים ראשון, שני ושלישי וללימודי תעודה. הסטודנטים זוכים לאפשרות בחירה רחבה מתוך

1,500 קורסים – מגוון עשיר שכמותו אין בנמצא באף מוסד אחר בארץ ובעולם.

כך למשל, מי שמתעניין בבתי כנסת, יוכל ללמוד עליהם בהיבטים היסטוריים וארכאולוגיים, בהיבטים אמנותיים והלכתיים ובמאפייניהם השונים בקהילות הספרדים, האשכנזים, התימנים, האיטלקים ועוד; המתעניינים ביצירתו של רבי נחמן ימצאו קורסים בהיבטים ספרותיים, מגוון מרצים שעוסקים בהיבטים פילוסופיים ומרצים אחרים שמתמקדים בהיבטים מוזיקליים. אדם הרוצה ללמוד שפות יהודיות ימצא אצלנו לאדינו ויידיש, הן כשפות דיבור והן בספרות היהודית לדורותיה; ומי שמתעניינת בעולם העתיק, תמצא קורסים בנושא בתנ"ך, בתלמוד, בתולדות ישראל, בלימודי ארץ-ישראל ובשפות שמיות עתיקות. וכמו כן, רק אצלנו תמצאו מגוון רחב של קורסים בתחומים העוסקים ביהודי ארצות האסלאם.

רמת הוראה גבוהה וחדשנות פדגוגית, דיון פתוח וחסר פשרות בכל מגוון הגישות והפרשנויות ושילוב מעבדות מתקדמות וטכנולוגיות חדשניות, כגון, ריצוף דנ"א קדום בארכאולוגיה, בלשנות חישובית וניתוח שיח בכלים של למידת מכונה בלימודי המזרח התיכון – הם נר לרגליה של הפקולטה.

עידוד למצוינות וללימודי המשך עומדים מאחורי הקניית יכולות ניתוח וביקורת ללומדים ושכלול כישורי החשיבה והכתיבה המדעית שלהם. מלגות ומענקי מחקר מאפשרים לנו לתמוך בטובים ביותר כשהם צועדים קדימה בדרכם האקדמית.

באווירה הנעימה והמשפחתית המייחדת אותנו נוצרות דינמיקה שוקקת והפריה הדדית מהותית בין הסטודנטים עצמם ובין הסטודנטים למרצים, הנרתמים, כגוף אחד, למאמץ המשותף להגדיל את התחום ולהאדירו.

כל אלה יחדיו מבטיחים ערך מוסף, עיסוק מעמיק בשאלות של זהות ומסע מעצב אישיות, שמציידים את הלומדים בארגז כלים ובאיכויות אקדמיות ואנושיות הדרושות בכל תחום שהוא.

הפקולטה למדעי היהדות מושכת אליה סטודנטים וסטודנטיות מכל רחבי תבל. הם באים ללמוד את המקורות היהודיים, שתיעדו משך יותר מ-3,000 שנה את ההתפתחויות הרבות שעברו קהילות ישראל בתקופות השונות ובסביבות מגוונות, הציגו ויכוחים וגמישות מחשבתית ופיתחו כלים חדשניים ומתוחכמים לגיבוש פתרונות יצירתיים ומותאמים לצורכי האדם; הסטודנטים הבין-לאומיים באים ללמוד אצלנו כיצד הפכה מדינת ישראל הקטנה לסטרטאפ ניישן.

הפקולטה למדעי היהדות, בזכות בית הספר ללימודי יסוד ביהדות שבה, היא בית שאליו מתכנסים כל אלפי הסטודנטים והסטודנטיות מכל תחומי הידע ולכל התארים הנלמדים באוניברסיטת בר-אילן: חילונים ודתיים, מסורתיים וחרדים וסטודנטים יהודים ושאינם יהודים. הבוגרים והבוגרות שלנו, משתלבים במגוון ענפי המשק ובכל שדרת החברה, ולימודיהם בפקולטה למדעי היהדות מבטיחים שיהיו רחבי אופקים, מודעים לאוצרות תרבותם, פתוחים כלפי חבריהם מכל הקשת הישראלית – ובולטים בין כולם.